Idee Puur

Brainstorm jij mee over de toekomst van Lommel?

| 3 reacties

ideepuur_home

Op maandag 10 maart 2014 organiseert de stad een tweede editie van Idee Puur, een gezellige avond waar de stad samen met haar inwoners wil nadenken over Lommel. Zonder politieke inbreng of meningen. Gewone Lommelaren die hun gedacht zeggen.

De eerste editie van Idee Puur werd erg gesmaakt, door de deelnemers én het stadsbestuur. Een 65-tal enthousiaste inwoners dacht in kleine groepjes hardop en geanimeerd na over de toekomst van de stad. De brainstorm leverde heel wat frisse, vernieuwende en bruikbare ideeën op. Een aantal daarvan zijn ondertussen zelfs gerealiseerd. Denk aan het Winkelinformatienetwerk dat de politie met de handelaren opzette en de shuttledienst van de Lijn tussen het station en het stadscentrum.

Natuurlijk is het niet haalbaar om alle goede ideeën op korte termijn te realiseren. Soms omwille van budgettaire redenen. Soms zijn ze praktisch gewoon (nog)niet haalbaar. Maar door samen te brainstormen krijg je vaak een heel andere kijk op de dingen. En laat dat net de ideale kweekgrond zijn waar nieuwe ideeën kunnen rijpen.

Een stad op maat van de mensen begint bij de betrokkenheid van de inwoners met hun omgeving en wijk. Twijfel daarom niet en denk mee na over de toekomst van Lommel. Wat is er goed in onze stad, maar vooral, wat kan er beter? Welke richting moeten we uit? Op welke manier kunnen de stadsdiensten evolueren en verbeteren?

Praktisch
Idee Puur vindt plaats op maandag 10 maart 2014 in de cafetaria van WZC Kapittelhof, Kapittelhof 1 in Lommel. De avond start om 19 uur, het einde is voorzien omstreeks 22 uur. Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht via info@lommel.be of op het nummer 011 399 799.

3 reacties

  1. Maak het marktplein van het centrum autovrij , gezelliger voor op terras , nu kijk je recht tegen een auto aan , ook voor toeristen veel mooier uitzicht . Geen uitlaatgassen als je op een terras zit te eten , en de winkels zullen er weing last van hebben . Moet je er zijn ga dan met de fiets of er zijn pakeerplaatsen zat dicht bij het marktplein .

  2. Tja, het blijft misschien dromen, maar een mooie bomenlaan in het centrum en algemeen meer begroeiing, zodat het aangenaam wandelen wordt. Nu worden er veel appartementen gebouwd maar qua uitgaan en sociale plaatsen voor de jeugd valt er veel weg, de winkels vallen als bosjes helaas. (een mooie winkelstraat die aantrekt). Rotonde mag bij de kerk mag van mij ook meer begroeid zijn. Stoplichten op de splitsing Koning Leopoldlaan en de zijstraat naast de Colruyt. opfrisbeurt stationsstraat. en inderdaad de cafés aan de straatkant zijn goed om zoieso koolmonoxidevergiftiging te krijgen.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.